Pathfinder

2013 Pathfinder

Kompanija Nissan je lansirala potpuno nov model Pathfinder SUV tokom 2013. godine koji je usmeren ka tržištu Severne Amerike, dok se njagova prodaja ne očekuje na evropskom tržištu u skorije vreme.

Velika novost je što će vozilo, za koje se smatra da je rađeno po uzoru na Infinity JX, biti ponuđeno kao „unibody“, a ne kao „body-on-frame“, što će značajno povećati performanse i fleksibilnost Pathfindera na putu. Druga značajna karakteristika koja utiče na njegove performanse je njegova težina, jer je čak 227 kg lakši u odnosu na prethodni model. Automobil sada teži 1882 kg, ukoliko se posmatra verzija na prednji pogon. Ukoliko ste zabrinuti za nešto „mekši“ izgled samog automobila, nemojte biti, jer model ima impresivan tovarni kapacitet u iznosi od 2268 kg.

Pathfinder

Nissan je 2008. godine, javnost upoznao sa novom restilizovanom verzijom  modela Pathfinder. Veći deo izmena se odnosi na spoljni izgled automobila, sa redizajniranim prednjim branikom koji se naročito ističe i restilizovanom prednjom maskom. Enterijer je takođe bio predmet modifikacije, naročito instrument tabla, a sistem navigacije se sada opciono nudi. Automobil dolazi sa standardnim ESP sistemom. Asortiman motora je ostao isti, sem novog V8 motora koji razvija 310 KS (izrađen od titana) i V6 motora koji razvija 266 KS, namenjenom za severno-američko tržište. Kupcima u Evropi je dostupan samo 2.5 dCi motor.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group