G-Klasa

2016 G klasa

Mercedes ne odustaje od G klase koja ove godine dolazi sa novom verzijom sa velikim brojem izmena i unapređenja, kao i novim twin turbo V8 motorom...

 

Izgled legendarne G klase ostaje skoro neizmenjen na prvi pogled, ali Mercedes nastavlja da unapređuje tehnologiju koju ona nudi, pa sada dolazi sa 16% više snage i manju potrošnju. 

Velika vest je premijera 4.0 bi turbo V8 motora koji se koristi u AMG GT motoru i C63 AMG sportskom automobilu, kao i u ekstremnoj verziji G 500 4x4 izložbenom modelu koji je napravljen za Ženevu. Sada će biti u G500 sa snagom od 416ks i 610Nm što omogućava ovom modelu da postigne 100km/h za 5,9 sekundi što je impresivan rezulat za njegovu veličinu i težinu. 

2016 G63 AMG dobija povećanje snage u svom 5.5 V8 motoru koji sada ima 27ks više, a ubrzava za 5,4 sekunde i ima 760Nm. Ako preferirate 6.0 V12 koji je u modelu G65 AMG, on sada ima 621ks i 1000Nm, pa mu za ubrzanje do 100km/h treba 5,3 sekunde. 

Kozmetičke promene su ograničene na nove branike i detalje iznad točkova za G350d i G500, tu su i nove 18oinčne felne za G350d, kao i nova instrument tabla za sve modele. 

Mercedes nudi i nove opcije boja sa ekskluzivnim kombinacijama. 

G-Klasa W463

Automobil sa Mercedesovom zvezdom obećanje je kvaliteta i precizne izrade. U unutrašnjosti G-klase to obećanje možete osetiti na poseban način. Prostranost pruža osećaj slobode čak i kad vozilo stoji. Uobičajeno visok položaj sedišta u bilo kojem trenutku garantuje dobru vidljivost, a dizajn instrumenata omogućava lakoću upravljanja funkcijama zahvaljujući jednostavnom rasporedu.

Čak i nakon duge vožnje u G-klasi mnogi vole još malo ostati sediti u njoj. Razlog tome su sedišta koja ispunjavaju svaku želju za udobnošću. Funkcija Memory pamti postavke za sedišta, naslon za glavu i položaj upravljača. Osim toga, serijska oprema G-klase uključuje i grejanje sedišta i naslona za ruku. 

Satelitska navigacija GPS vodi vozača po najkraćoj ili najbržoj ruti do unesenog odredišta. Kako bi vozač nesmetano vozio, uputi do odredišta takođe mogu biti i zvučni.

Izborna kamera za vožnju unazad, koja se ugrađuje u zadnju masku, prikazuje šta se događa iza vozila. Zajedno sa izbornim dodatkom ultrazvučne pomoći koji pojednostavljuje manevrisanje na teško vidljivom terenu, vožnja unazad i parkiranje nikad nisu bili lakši.

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group