CL-Klasa

CL-Klasa C216

Coupei sa znakom zvezde oduvek su odisali privlačnošću.  Novi CL je ostvarenje istorijske i svesne neskromne želje za dodatnim usavršavanjem čak i najboljeg. Brojni sistemi pomoći doprinose tome da se poveća komfor u vožnji i rastereti vozač. Ispod velikog poklopca motora kriju se motori BlueDIRECT V8, najefikasniji i najsnažniji na tržištu. Više nego ikad oni objedinjuju zadovoljstvo u vožnji i ekološku prihvatljivost.

I novi dizajn rešetke hladnjaka i redizajnirana prednja maska, kao i nova zadnja svetla u LED tehnologiji simbolizuju izvanrednu poziciju novog CL-a. Najfinija koža i hromirani elementi nepogrešivo potvrđuju rukopis mercedesovih dizajnera. Snažan utisak u enterijeru CL-klase ostavlja i plemenito drvo.

Jednako važna kao i lepota enterijera jeste i njegova ergonomičnost. Pregledan upravljački sistem olakšava mnogo toga, čineći vožnju sigurnijom i udobnijom. Dodatni komfor pruža sistem pomoći pri ulasku EASY ENTRY, koji olakšava ulazak putnicima na zadnjim sedištima. Sposobnost brzog reagovanja jaka je strana i aktivnog sistema Active Body Control ABC (serijska oprema).

Ljuljanje i poskakivanje karoserije uveliko je smanjeno u svim situacijama u vožnji, a osobito u vožnji u krivinama. Kako bi vožnja bila i dinamična, pri brzini koja premašuje 60 km/h sistem regulacije visine snižava coupe za do 20 mm. Posledica je manji otpor vazduha i smanjena potrošnja goriva.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group