RX

RX

Sa RX-om 450h Lexus je razvio potpuno novu klasu vozila. Od kada je 1998. godine RX postao prvi luksuzni terenac na svetu, Lexus je spajao bogat prostor i snagu tradicionalnog terenca sa aerodinamičnim sportskim stilom. A zatim su još više podigli standarde uzbudljive snage, neverovatno ekonomične potrošnje goriva i luksuznih detalja i udobnosti. Srce RX-a 450h je napredni potpuno hibridni agregat. On kombinuje dva elektromotora visoke snage i potentan 3.5 litarski super efikasni V6 benzinski motor sa Atkinsonovim ciklusom. Na otvorenom putu ubrzanje oduzima dah, što je zasluga spoja ekonomičnog električnog i moćnog benzinskog motora. Performanse i agilnost su odvedene do savršenstva na Nirburgring stazi u Nemačkoj. Uz napredni pogon na sve točkove, RX je takođe veoma izdržljiv i pouzdan na najtežim terenima.

Sve u besprekorno izrađenom RX-u 450h postavlja nove standarde – od napredne bezbednosne tehnologije do prefinjenog aerodinamičnog stila. On je spoj praktične prostranosti i trajnosti tradicionalnog terenca i upravljivosti i prefinjene dinamike limuzine.

RX 2016

Novi Lexus RX je jedna od najčuvanijih tajni u automobilskoj industriji, a sada je jasno i zašto...

 

U pitanju je definitivno najlepši SUV koji je Lexus napravio. Sa globalnom prodajom od preko 2,1 miliona primeraka, RX je najuspešniji model Lexusa ikada. Predstavlja tri od deset automobila koje japanska kompanija proda. Brojke su impresivne. 

Uprkos svom uspehu, nikada nije bio previše lep za gledanje, pogotovu ne od kada smo videli kako SUV srednje veličine može da izgleda posle pojavljivanja modela iz Porschea, BMWa i Mercedesa. 

Sve ovo se menja sa modelom za 2016. godinu. 

Prednji deo će vam odmah privući pažnju, koji je u potpunosti nov, sa ogromnom prednjom rešetkom koja nam uopšte ne smeta na ovom automobilu. Tu je i agresivni prednji branik i LED farovi. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group