SPORTAGE

Sportage

»Hajde da napravimo predmet požude«, bile su reči Kijinog glavnog dizajnera Petera Šrejera koje je uputio svom međunarodnom timu dizajnera. Njegov plan je bio da publika doživi „wow“ efekat. To je bio prvi i glavni cilj ovog fascinantnog dizajna. Jednom rečju, njegovi unutrašnji kvaliteti i besprekorna garancija učiniće ovu umetnost zavođenja kompletnom.

Dakle, koje rešenje je Šrejer osmislio? SUV koji je sportskiji i moderniji nego ikada – sa licem koje nepogrešivo pokazuje pripadnost Kia brendu. Prednja maska sa velikim i markantnim prednjim svetlima odaje utisak modernog i oštrog dizajna. Ključ ovog razigranog dizajna su oštri i dinamični uglovi vetrobranskog stakla koji zadiru duboko u krov. U kombinaciji sa uskim bočnim staklima, Sportage odaje utisak sportskog automobila. Najpre ćete primetiti nisko rastojanje vozila od tla, koje svim putnicima olakšava ulazak u vozilo. U unutrašnjosti, susrešćete se sa jednistvenim osećajem prostora: iako je spolja kompaktan, u unutrašnjosti nudi obilje prostora za noge i glave putnika, a sve zahvaljujući velikom međuosovinskom rastojanju.

Novi Kia Sportage kombinuje agilnost sa malom potrošnjom i niskom emisijom izduvnih gasova. Možete uraditi sve ovo na četiri načina, izborom između dizel i benzinskih motora, snage od 115 do 163 ks. Ove izuzetne performanse ostvarene korišćenjem naprednih tehnologija, koje uključuju turbinu promenjive geometrije i drugu generaciju Bosch-ovog sistema za ubrizgavanje goriva u dizel motore, kao i CVVT (promenljivo vreme otvaranja ventila) kao i tehnološki napredno elektronsko ubrizgavanje goriva za povećanje snage kod benzinskih motora. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group