Dokker

Dokker

Nakon što je početkom 2012. godine lansirala model Lodgy, Dacia predstavlja još dva nova vozila. Reč je o modelu Dokker, koji u sebi kombinuje karakteristike putničkog i komercijalnog automobila i lakom dostavnom vozilu Dokker Van. Dacia Dokker može se koristiti kao putnički automobil za prevoz do pet osoba. U rumunskoj kompaniji kažu da Dokker raspolaže najvećim prtljažnim prostorom kada je reč o ovoj vrsti vozila. Zapremina prtljažnika iznosi 800 litara, a preklapanjem zadnjeg reda sedišta povećava se na čitava 3 kubna metra i to tako da se u ovom vozilu može transportovati teret dužine do 1,57 m. Dokker i Dokker Van biće u ponudi sa dva benzinska i dva dizel motora. Što se tiče benzinaca, tu je potpuno novi 1.2 litarski TCe sa 115 ks i postojeći 1.6 litarski MPI sa 85 ks.
Dizel verzije biće opremljene 1.5 litarskim dCi motorima sa 75, odnosno 90 ks. Prema fabričkim podacima oba dizelaša prosečno troše 4,5 l/100km, dok emisija CO2 iznosi118 g/km.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group