Q5

Q5

Kod dizajna Audija Q5 odmah se primećuje široko postavljena zadnja svetla vozilu daju upečatljiv izgled. U kombinaciji sa opcionim Xenon plus farovima zadnja svetla su izvedena u LED tehnologiji i na raspolaganju su sa upadljivim svetlosnim segmentom. Elegantno nadograđen zadnji difuzor kao i završetak izduvnih cevi koji sa donje strane ima zaravnjen profil zadnjem kraju daju dominantan atletski izgled.

U vozilu Audi Q5 u upotrebi je TFSI tehnologija. Njena posebna odlika je što spaja prednosti FSI tehnologije i punjenja, što obezbeđuje još bolje razvijanje snage. Zahvaljujući ovoj kombinaciji FSI koncepta i punjenja pored značajnog stepena korisnog dejstva postiže se i izvrsna dinamika i poboljšana vučna sila. To ćete osetiti kada motorom 2.0 TFSI sa 165 kW (225 KS) budete krenuli da ubrzavate. U kombinaciji sa 8-stepenim tiptronic menjačem on će vas od 0 do 100 km/h dovesti za 7,1 sekundu. Vožnja će biti još sportskija sa motorom 3.0 TFSI 200 kW (272 KS): od 0 do 100 km/h on ubrzava za 5,9 sekundi. Svi modeli sa TFSI motorima serijski su opremljeni efikasnim sistemima start-stop i rekuperacijom.

Kod FSI tehnologije gorivo se direktno ubrizgava u komoru za sagorevanje i fino raspršuje. Na taj način benzin može da se dozira u milisekundu - doslovno u kapljicu - kada to motor zahteva. To opet doprinosi boljem iskorišćenju goriva i u krajnjem slučaju smanjenoj potrošnji.Kod benzinskih motora Audi valvelift sistem za kontrolu ventila doprinosi smanjenoj potrošnji energije. Oba  TDI motora konstruisana su kao efikasni common rail sistemi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group