Q3

Q3

U modelu Audi Q3 u upotrebi je TFSI tehnologija. Njena posebna karakteristika je što objedinjuje prednosti FSI tehnologije i turbo punjenja. Pored izvanrednog korisnog dejstva, kombinacijom FSI koncepta i turbo punjenja postiže se izuzetna dinamika i poboljšana vučna sila. Oba TFSI motora u kombinaciji su sa permanentnim pogonom na svim točkovima quattro. Njegov najvažniji deo predstavlja hidraulična lamelasta spojnica koja po potrebi munjevito prebacuje moment sile sa prednjeg na zadnji most. 

Audi Q3 2.0 TFSI se isporučuje sa 125 (170 KS) i 155 kW (211 KS). Varijanta Q3 2.0 TFSI (125 kW) blista sa kombinovanom potrošnjom od 7,5 l/100 km. Snažnija varijanta sa 155 kW (211 KS) ubrzava od nule na 100 km/h za 6.9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 230 km/h. U njemu je kombinovan quattro pogon sa dinamičnim 7-stepenim S tronic menjačem. Ukoliko vozač u sistemu Audi drive select izabere efficiency mod, S tronic u fazi inercijalne vožnje otvara spojnicu - i ovaj sportski SUV se slobodno "kotrlja", što još više smanjuje potrošnju goriva.

Audi Q3 naznačuje jezik oblika terenca, ali je nedvosmisleno urbano vozilo. Sportska silueta sa linijom krova u obliku kupea ukazuje na sportski duh. Snažno telo, dominantna singleframe maska hladnjaka i nisko smešteni otvori za vazduh definišu njegov karakter. Vorsprung durch Technik (Napredak uz tehniku) predstavlja zahtev kome se marka Audi obavezala. Ne samo kada je u pitanju sportski duh, već i kada je reč o mobilnosti održivoj u budućnosti. Različite mere efikasnosti Audi dosledno pretvara u sveobuhvatan koncept. Kao kreatori mnogobrojnih inovacija, Audi neprestano utiče na konstruisanje automobila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group