A8

A8 (D4)

Audi A8 raspolaže ne samo mnogobrojnim tehničkim inovacijama, već i nečim sasvim posebnim: nekom vrstom sedmog čula – ili sistemom Audi pre sense. Pomoću različitih sistema u vozilu kategorišu se situacije u vožnji i prema potrebi se preduzimaju mere za preventivnu zaštitu putnika, odn. za umanjenje posledica kolizije.

Materijali, koji odišu Anspruch i visokim kvalitetom. Tehnika, koja daje podršku vozaču, npr. pomoću opcionog sistema MMI Navigation plus sa MMI touch-om i ekranom u boji veličine 8 inča. Srce modela Audi A8 predstavljaju njegovi savremeni, dosledno unapređeni motori. Impresivne rezerve snage obezbeđuju nadmoćne performanse i u svakom trenutku suverene karakteristike u vožnji - uz potrošnju i emisiju koja je u odnosu na prethodnika značajno smanjena čitavim nizom efikasnih mera.

Vorsprung durch Technik (Napredak uz tehniku) predstavlja zahtev kome se marka Audi obavezala. Ne samo kada je u pitanju sportski duh, već i kada je reč o mobilnosti održivoj u budućnosti. Različite mere efikasnosti Audi dosledno pretvara u sveobuhvatni koncept.

Srce modela Audi A8 predstavljaju njegovi savremeni, dosledno unapređeni motori. Impresivne rezerve snage obezbeđuju nadmoćne performanse i u svakom trenutku suverene karakteristike u vožnji - uz potrošnju i emisiju koja je u odnosu na prethodnika značajno smanjena čitavim nizom efikasnih mera.

S8 Plus

Audi je otkrio novu verziju S8 modela, koji je nazvan S8 Plus, a nudi povećane perforamanse...

 

Poboljšani 4.0 Twin Turbo V8 sada dolazi sa 605ks, što je čak 85ks više od regularnog S8 modela i 700Nm obrtnog momenta, sa dodatnom overboost funkcijom koja povećava ovu cifru na 750Nm. 

Ova dodatna snaga dolazi iz nove kontrolne jedinice motora koja koristi nove opcije, kao i modifikovani izduvni sistem i optimizovanu geomtriju turbo punjača. 

Sva snaga ide kroz osmostepeni tiptronic menjač, koji šalje snagu na sva 4 točka, a S8 Plus je sposoban da od 0 do 100km/h stigne za 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je limitirana na 305km/h. Quattro pogon na sva četiri točka dolazi sa sportskim diferencijalom, podesivom suspenzijom i dinamičkim upravljanjem. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group