A5

A5

Audi A5 Coupé se poigrava proporcijama klasičnih kupea. Nizak krov i njegova lučna linija ispoljavaju sportsku eleganciju. Veliki broj upečatljivih boja i atraktivnih kombinacija pneumatika i naplataka u veličinama od 17 do 20 cola potvrđuju dizajn precizne linije izražajnog prednjeg dela koje padaju i trodimenzionalno izvajana hauba motora ukazuju na odlučnost i modelu A5 Coupé daju uverljivu staturu. Nova interpretacija singleframe maske hladnjaka sa skulpturnim poprečnim lamelama ostavlja upečatljiv utisak i utiče na to da ona izgleda još plastičnije. Farovi su dobili novi oblik. Opcioni ksenon plus farovi dodatno raspolažu novim, markantnim LED trakama za dnevno svetlo. Svetla za maglu su takođe redizajnirana i integrisana su u novi prednji spojler. Preoblikovana zadnja svetlosna grupa elegantno spaja bočni deo sa zadnjim delom vozila; linija ramenog pojasa prostire se kroz njih i svoj završetak nalazi u jasnoj ivici odbojnika.

A5 Coupé je izuzetno efikasan: motori sa visokim nivoom punjenja i elektronskim ubrizgavanjem trenutno spadaju u najštedljivije i najčistije na svetu. Dva benzinska i četiri dizel motora, svi opremljeni sistemom start-stop i reuperacijom i snage do 180 kW (245 KS). U modelu A5 Coupé u upotrebi je TFSI tehnologija. Njena karakteristika je što objedinjuje prednosti FSI sa punjenjem koje obezbeđuje još bolje razvijanje snage. Dva TFSI motora koji vam stoje na raspolaganju opremljena su šedljivim start-stop sistemom i ispunjavaju EU5 normu o izduvnim gasovima. 

Motor 1.8 TFSI raspolaže sa preko 125 kW (170 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 320 Nm. Time on po pitanju potrošnje spada u najštedljivije motore u svojoj klasi: u idealnom slučaju u modelu A5 Coupé sa manuelnim menjačem za 100 km potrebno je svega 5,7 l. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,9 sekundi. Sa svojih 155 kW (211 KS) motor 2.0 TFSI ima maksimalan obrtni moment od 350 Nm. I on se odlikuje niskom potrošnjom i malom emisijom CO2 i model A5 Coupé sa pogonom quattro i S tronic menjačem ubrzava za 6,5 sekundi od 0 do 100 km/h.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group