A4

2016 Audi A4

Nismo previše oduševljeni novim 2016 Audi A4 modelom i mislimo da su Audijevi dizajneri još jednom nadmašili sami sebe u pogledu sličnosti starog i novog modela...

 

Audi 2016 A4 izgleda skoro identično kao facelift model, ali možda grešimo. Audi je objavio fotografije i video nove perjanice svoje ponude, pa ocenite i sami. 

Novi model je lakši i do 120kg od prethodnika, uprkos činjenici da je narastao u dimenzijama. Sada je 4,73 metra dugačak, sa osnovom od 2,82 metra. 

A4

Puno toga se promenilo, jedno je ostalo – Audi A4 Limousine je nedvosmisleno pravi Audi. Nova trodimenzionalno oblikovana hauba motora završava se sa Audi Singleframe maskom u kameno-sivoj boji. Bočni otori za vazduh i novo oblikovana, četvrtasta svetla za maglu harmonično se uklapaju u celokupnu sliku vozila. Opcioni xenon plus farovi novog dizajna ne samo što izgledaju dobro, već su i tehnički usavršeni i opremljeni homogenim LED dnevnim svetlom. Jasne linije definišu klasičnu siluetu limuzine, koja deluje sklano i elegantno. Neprekinuta linija ramena i dugačka hauba motora optički izdužuju vozilo i daju mu dinamičan izgled.

Kod A4 modela u upotrebi je TFSI tehnologija. Svi TFSI motori serijski su opremljeni start-stop sistemom i podrazumeva se da ispunjavaju EU5 normu o izduvnim gasovima. Motor 1.8 TFSI raspolaže snagom od preko 125 kW (170 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 320 Nm - čime spada u najštedljivije motore u svojoj klasi. Audi valvelift sistem smanjuje potrošnju, dok inteligentna upravljanje temperaturom brže zagreva motor do radne temperature i istovremeno odvodi temperaturu u unutrašnjost, što povećava komfor i doprinosi daljem smanjenju potrošnje. Sa svojih 155 kW (215 KS) motor 2.0 TFSI ostvaruje 350 Nm. I on se odlikuje dobrim vrednostima potrošnje i smanjenom emisijom CO2. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group