Giulia

Giulia

Čekali smo dugo na sportski sedan model iz Alfa Romea. Više od dve decenije, od kada je kockasti 72 došao u 1992. i sada je konačno tu: nova Giulia...

 

Kako bi se donekle iskupili za ovaj propust i modele sa pogonom na sve točkove, na kakve stari poklonici Alfa Romea nisu navikli, predstavili su Giuliu u najjačem obliku, kao Quadrofoglio Verde, ili jednostavno QV, koji dolazi sa novim 3.0 V6 motorom, koji u sebi nosi potpis Ferrarija, a ima 503 konjske snage. 

To je slučajno, ili namerno, ista snaga sa kojom dolazi Mercedes C63 AMG S, koji će zajedno sa BMW M3, Audijem RS4 i Cadillac ATS-V modelima biti glavni rival novom Alfa Romeu. 

Italijani su dodali da je pored toga što ima veliku snagu i obrtni momenat, ovaj motor u isto vreme i efikasan, a tu je i elektronska kontrola zatvaranja cilindara. 

Ubrzanje od 0 do 100km/h je 3,9 sekundi. 

Raspored je 50/50 na obe osovine. Što se tiče težine, ne zna se tačna brojka, ali je Alfa Romeo izjavio da su upotrebljeni ultra laki materijali, kao što je karbon, aluminijumski kompozit i plastika, što QV modelu daje najbolji odnos težine i snage ko bi navodno trebao da bude ispod 3 kilograma po konjskoj snazi. Ako sračunamo, težina bi trebala da bude ispod 1530kg.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group