VW sprema Super Golf GTI koncept

Sa sedmom generacijom Golfa u prodaji, bilo je očakivano da će se VW poigrati sa jednim od najpoznatijih delova svog brenda, a ovaj koncept će predstaviti na GTI okupljanju u Austriji u Worthersee-ju...

 

Obećavaju da će ovo biti najradikalniji koncept baziran na Golfu, još od GOLF GTI W12 iz 2007. Nova dizajnerska vizija se kreira pod vođstvom glavnog dizajnera iz VW-a Klausa Bischoffa. 

Ono što je najbitnije je da će 3,0 twin turbo V6 motor zameniti fabričku opciju iz GTI verzije. Očekuje se 496ks i 560Nm. Za razliku od GTI verzije koja ima pogon na prednje točkove, ova verzija ima pogon na sva 4 točka, sa DSG transmisijom. 

Najavili su maksimalnu brzinu od 300km/h i ubrzanje od 0 do 100km/h za 3,9 sekundi, što je drastično bolje od GTI verzije sa brojkama od 250km/h i 6,4 sekunde. 

Koncept nam donosi i nove branike, dodatne usise ispred vrata i na zadnjem delu, novi difuzor, a čini se da je i enterijer kompletno sređen, prema skici koju je VW objavio. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group