TechArt oprema nekoliko novih Porsche modela

Više slika

Više slika

Sve od 2007. godine sajam automobila u Ženevi predstavlja mesto na kome TechArt može predstaviti svoje tjunirane Porsche modele i trenutno se priprema da otvori novu godinu proizvodnih premijera.

Među automobilima koji će biti prikazani sledećeg meseca biće i tri svetske premijere u opsegu GrandGT, a to je model baziran na seriji Panamera Turbo, GTstreet R kabriolet, kreiran na bazi 911 Turbo S kabrio, i TecArt kupe zasnovan na automobilu Cayman S.

Štand će takođe uključivati i ostala vozila kao što su GTstreet kupe, Magnum Sport Edition, kreiran povodom 30. godina postojanja i baziran na modelu Cayman Turbo, kao i ostali kupe modeli baziranii na seriji Porsche 982 S4.

Svi koji se nadaju da će se dočepati serije Grand GT koja je spremna za proizvodnju i čiju osnovu predstavlja MY2017 Panamera Turbo, ipak moraju da sačekaju do sredine tekuće godine. Po pitanju izgleda, prvi automobil se sastoji od eksterijernog dizajna široke karoserije, uvećane 80 mm za razliku od karoserije standardnog modela, novog prednjeg dela i integrisanog splitera, aeroramova i centralnim usisnicima vazduha, pragovima i novim zadnjim branikom sa ugrađenim zadnjim difuzorom.

GrandGT takođe dolazi sa točkovima od 22 inča, sportskim izduvnim sistemom i kontrolom ventila, četiri centralne repne izduvne grane kreirane ugljeničnim vlaknima i naravno, opremom za pogonski sklop koja je namenjena kako bi pružila neprikosnovene performanse na putu.

Mušterije koje žele sportsko iskustvo u daleko većoj meri mogu usmeriti svoju pažnju na GTstreet R kabriolet model kuće TechArt, koji poseduje agresivni dizajn, 700 ks, specijalnu karoseriju i dva različita enterijera, Clubsport i Exclusive. Što se tiče performansi, GTstreet R dostiže sto na sat iz mesta za 2,7 sekundi, 200 km/h za 8,5 i 300 km/h za 23,3 sekunde, dok mu maksimalna brzina iznosi 340 km/h.

Što se tiče modela koji je baziran na seriji Cayman 718 kupe, TechArt kupe dolazi sa aero opremom koja se sastoji od prednjeg spojlera iz dva dela, centralnog usisnika vazduha, bočnih usisnika vazduha nalik škrgama, zadnjeg difuzora i dva različita zadnja spojlera radi mnogo agresivnijeg izgleda. TA 082/S1 oprema za pogonski sklop podiže maksimalnu izlaznu snagu na 400 konja i omogućuje sprint od nule do sto za 3,9 sekundi.

Na kraju, ali, nikako i manje interesantna jeste još jedna premijerna stavka brenda TechArt, samo što ovoga puta to nije automobil, već specijalno kreirana pogonska oprema koja uvećava performanse dvolitarskog modela Porsche Macan, povećavajući njegovu snagu na 300 konja i 400 Nm obrtnog momenta.

Ako imate na umu da je postavka ovog tjuning brenda ustaljena na sajmu u Ženevi i predstavlja izuzetno ekskluzivnu priliku, odmah postaje jasno da ni jedan od njihovih modela ne sme biti poređen ni sa jednom proizvodnim serijom koja tek dolazi pod okriljem kompanije Porsche, ali svaka linija njihovih automobila stiže kao rezultat zajedničkog kompromisa koji može biti odobren samo od strane matične kuće, a to je u ovom slučaju nemački gigant.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group