Smart ForTwo koji košta više od Porsche Cayman

Više slika

Više slika

Mali kompaktni automobili postaju sve cenjeniji u čitavom svetu...

Prostor za parkiranje se svakoga dana sve više smanjuje, pa su vlasnici velikih automobila prinuđeni da se pomire sa činjenicom da su mali kompaktni modeli rešenje za sve njihove probleme.

Ipak, da li mali automobil mora biti jeftin? Ne, ako pitate brend Brabus. Oni su upravo predstavili novi Smart ForTwo Brabus Ultimate 125 koji će vas koštati oko 53.000 dolara za kupe varijantu, dok će kabrio opcija koštati oko 56.000 dolara. Da li znate da Porsche 718 Cayman košta otprilike isto toliko?

Mi se pitamo ko bi uopšte dao toliko novca za plavi automobilčić marke Smart, ali na svu sreću po ljubitelje ovih modela, nas niko ništa ne pita. Ovaj mali model je interesantan, neverovatno brz i luksuzan u svakom slučaju.

Ako niste znali, kompanija Brabus nudi specijalna izdanja Smart modela još od 2004.godine i uvek ih predstavlja kao edicije ograničenog izdanja. Model koji je sada aktuelan ima 123 KS i 0.9 litarski motor sa tri cilindra.

Njegov eksterijer je predstavljen u jarko tirkiznom tonalitetu koji je nazvan Blu Glauco, dok njegov sportski body kit ima široki branik, novi prednji deo i zadnji difuzer, kao i točkove od 18 inča koji su dobili gume visokih performansi.

U kabini ovog vozila nalazi se svaka opcija koja postoji u ForTwo katalogu, dok tirkizna koža prekriva kontrolnu tablu, delove vratnih panela i volan. Osvetljenje lajsne, pedale od nerđajućeg čelika i patosnice od velura su takođe deo ovog paketa. Iako ovo nije superautomobil naših snova, moramo priznati da je vredan naše pažnje.

Svakom detalju u dizajnu ovog mališe posvećena je posebna pažnja, pa su njegovi detalji dovedeni do savršenstva. Iako vam neće pružiti isti osećaj moći koji dobijate kada sednete za volan Porschea koji košta isto koliko i ovaj mali gradski auto, verujemo da on ima svoje prednosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group