Rolls Royce Nautical Wraith je inspirisan jahtama

Više slika

Više slika

Ukoliko se postavi pitanje šta bi jedan Rolls Royce Wraith bio u svetu nautike, odgovor dolazi odmah. Wraith je definitivno jedna brza luksuzna jahta.

Dosta bogatih gaji simpatije prema osvežavajućem morskom povetarcu i osećaju koji pruža otvoreno more. Plovidba je uvek bila popularna u svetu izuzetno bogatih, u tolikoj meri da su jahte postale još jedna vrsta igrački u kolekcijama bogatih, zato i ne čudi odluka iz Rols Rojsa da svoju inspiraciju za sledeće modele potraže baš u luksuznim jahtama.

Jedan primerak je posebno dizajniran koristeći motive koji se mogu videti kod klasićnih sportskih jedrilica. Sportska “Arapsko plava” u kombinaciji sa “Englesko belom” u unutrašnjosti, čine osnovne elemente Nautica Wraith modela koji na najbolji način objedinjuje elemente snage i gracioznosti mora. Ulaskom u unutrašnjost pažljivo izrađene kabine Nautical Wraith-a, odmah se može primetiti jedinstveno dekorisana centralna tabla oslikana motivima u stilu palube klasičnih luksuznih jahti.

Wraith nastaje na osnovu modela Ghost i postaje najsportskiji model ikada napravljen u Rols Rojsu, iako se ne može reći da je pravi sportski model, pre svega zbog svoje kolosalne veličine i dimenzija. Sa svojim oblikom pre može poneti status drumske jahte, sa sportskim pedigreom. Poput ostalih Wraith blizanaca, nautička verzija pogon dobija do V12 bi-turbo dizel motora od 6.6 litara koji stvara 624 konjske snage. Sva snaga je usmerena kroz osmostepeni automatski menjač koji luksuznoj drumskoj jahti daje ubrzanje do 100 kilometara na čas za nepunih 4.5 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na sat.

Kao poseban pečat projekta, Rols Rojs stavlja žig sidra. Nautički detalji se mogu videti skoro svuda, čak i na spoljnim delovima karoserije, dok su luksuzna sedišta od kože prošivena nijansom tkanine plave boje, čime se i na taj način naglašava namera ekstravagantnog vozila da “plovi” putevima.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group