Redizajnirani Knobbly iz pedesetih godina

Više slika

Više slika

Britanski proizvođač Lister objavio je da će izgraditi 10 primeraka svog legendarnog trkačkog modela iz pedesetih godina i učiniti ih sve ulično legalnim.

Sudeći prema kompaniji, novi Knobbly automobili će biti izgrađeni na identičnim šasijama kao i originalni automobili, dok će biti primenjene identične konstrukcione tehnike takođe. Isto kao kod originala, ispod haube će se naći motor kompanije Jaguar, ručno kreiran od strane Crosthwaite & Gardinerand i isporučuje 330 ks sa svojih šest cilindara.

Pored upotrebe iste cevaste šasije originalnog Knobbly modela, novo vozilo će posedovati aluminijumsku karoseriju formiranu u fabrici. Karoserija svake jedinice zahtevaće 500 radnih sati kako bi bila dovedena do savršenstva.

Pošto originalni model Knobbly nikada nije bio ulično legalan automobil, novi modeli će dobiti sve indikacije, bočne i prednje retrovizore, tablice, kožnu kontrolnu tablu i redizajnirani sigurnosni kavez kako bi pogodovao uličnoj vožnji.

Deset primeraka ponovo oživljenog Knobbly modela biće izgrađeno i plasirano na tržište sa početnom cenom od 225.000 funti, što je cena jedinica koje su opremljene motorima zapremine 4,2 litra i 295.000 funti koliko je potrebno izdvojiti za modele koji poseduju 3,8 litara zapremine. Lister takođe planira i redizajniranje svojih Costin automobila.

Razgovarajući u jednom intervjuu sa medijima, generalni direktor kompanije Listeer izjavio je da je ovo veoma veliki korak za njih i da on može učiniti njegovu kompaniju prvom koja će biti u mogućnosti da svojim entuzijastičnim klijentima ponudi uzbuđenja i uživanje u vožnji istorijski veoma značajnog trkačkog automobila po regularnim putevima.

„Naš novi ulično legalni Knobbly takođe utire put mnogim budućim modelima ovog tipa koji će izaći iz naše fabrike“, zaključio je.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group