Renault Clio RS - nova verzija

Renault je potvrdio da će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti novu verziju modela Clio RS (na slici)...


Clio RS 2014


Za sada nije tačno poznato o čemu se radi, ali većina veruje da je reč o Gordini verziji o kojoj su glasine mogle da se čuju još sredinom prošle godine. 

Izvještaji iz tog vremena su tvrdili da će Clio RS Gordini pokretati 1,6 4-cilindrični turbobenzinski motor iz RS-a, ali u ovoj verziji taj pogon bi trebao da bude 30 KS snažniji i da razvija 50 Nm više obrtnog momenta. Konkretnije, očekuje se da će RS Gordini razvijati snagu od 230 KS (169 kW) i najveći obrtni momenat od 285 Nm. 

Verzija Gordini bi trebala da bude 30-ak kilograma lakša i uz Cup vešanje i 10 mm niži pod, a razlikovaće se i 18-colnim lakometalnim felnama. Smanjenje mase će biti postignuto većom upotrebom lakših materijala, a mogu se očekivati i posebne boje, proširen paket opreme i sl.

 

Clio RS 2014



Sve ove dorade bi trebale da omoguće Cliu RS Gordini da do 100 km/h ubrza za 5,9 sekundi i dostigne najveću brzinu od 250 km/h. "Obični" RS do 100 km/h ubrzava za 6,7 sekundi i najveća brzina mu iznosi 230 km/h. 

Više ćemo znati kako se bude bližio ženevski auto salon.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group