Potpuno restaurirani Lamborghini traktor iz 1966.

Više slika

Više slika

Svi mi odavno znamo priče o tome kako je Ferućio Lamborgini odlučio da prebaci svu svoju pažnju sa traktora na kreiranje automobila i na taj način stvorio jedno od najvećih rivalstava u automobislkoj industriji...

Međutim, pre nego što je italijanski brend počeo da stvara suparničke automobile modelima proizvedenim u kuhinji Enza Ferarija, Lamborghini je predstavljao jednog od najvećih agrikulturnih proizvođača u svojoj rodnoj zemlji i sklapao je traktore kao što je ovaj 1R koji vidite u našoj galeriji.

Ovaj posebni primerak kreiran je 1966. godine i sadrži dvocilindrični dizel motor sa vazdušnim hlađenjem, sa izlaznom snagom, koja nije baš za poređenje sa egzotičnim mašinama rođenim u bolonjskoj Santa Agati. Ali ipak, za poljoprivrednu mašineriju, ovaj traktor se može bez ikakvog stida pohvaliti sa 32 ks i 1.500 motornih rotacija u minutu, koji se šaju na zadnju osovinu putem četvorostepenog manualnog menjača.

A ukoliko ste pomislili da je ovo zaista dobro za jedan traktor, posebno iz razloga što je star 51 godinu, nikako niste pogrešili, jer je ovaj primerak nedavno prošao kroz proces potpune restauracije, koja je izvršena u Italiji od strane kuće Ermes Formilan, inače, renomirane kuće i svetskog lidera u projektima oživljavanja starih i danas neprevaziđenih, Lamborghini traktora.

Ovaj Lamborghini 1R biće postavljen na travnjaku kompanije Silverstone Auctions i njihovoj Salon Prive Sale 2017. dok se očekuje da će biti prodat po ceni između 15.000 i 20.000 funti, na događaju koji će se održati drugog septembra. Aukcijska kuća će sarkastično izazivati svakog zainteresovanog kupca da sebi priušti ovaj ekspertski restauriran Lamborghini traktor iz 1960. godine za malo manje od 20.000, jer definitivno ne mogu pronaći primerak sličan ovome na tržištu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group