Mercedes 300 SL - replika bazirana na modelu SLK

Više slika

Više slika

300 SL Gullwing verovatno predstavlja najikoničniji Mercedes-Benz svih vremena i favorita među svim kolekcionarima klasičnih modela...

Ova serija, onda kada su njeni primerci pravilno održavani, trenutno dostiže i sedmocifrene cene.

Za model koji ovde vidite, procenjeno je da će zaslužiti nešto skromniju cenu, koja će se zaustaviti negde između 125 i 135.000 dolara, onda kada stigne na aukciju kompanije RM Sotheby koja će se održati u kalifornijskoj Santa Monici.

Zapravo, postoji veoma dobar razlog "niskoj" ceni. Ispod karoserije ovog modela, kreirane od fiberglasa, nalazi Mercedes-Benz SLK 32 AMG iz 2002. godine, kupljen od jednog dilera ovog brenda u Hjustonu, pre više od dve godine, nakon čega je pretvoren u repliku 300 SL Gullwing modela.

Prodavac tvrdi da motor automobila poseduje automatski menjač, šasija i vešanje su originalni Mercedes-Benz delovi, a dodao je da model poseduje pravilno tjuniranje, dok je većina njegovih karoserijskih komponenti zamenjena tokom restauracije.

Ova replika poseduje sivi eksterijer i enterijer od crvene kože opremljen stereo zvučnim sistemom, klimatizacijom, električnim podizačima stakala i kontrolom krstarenja. V6 motor zapremine 3,2 litre kreiran je od strane AMG brenda i razvija 349 ks, koje putem automatskog menjača šalje točkovima, što čini ovaj model voema potenntim, dok sa druge strane, ne menja činjenicu da je za njega ipak potrebno izdvojiti pravo malo bogatstvo.

Pored svega, ovo je ipak jako dobro kreirana replika legendarnog modela nemačkog brenda, a sa tim u vezi dolazi i cena koja se najviše oslanja na komponente drugog kolekcionarskog modela novijeg izdanja. Budući kupac definitivno zna da kupuje kvalitetan model, ali ostaje samo jedno pitanje, da li je suma od preko 120.000$ previše visoka za ovog frankenštajna?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group