Kia dobija Hyundai hidrogenski pogonski sklop

Više slika

Više slika

Kompanija Kia će lansirati vozila sa gorivnim ćelijama do 2020. godine na krilima plana Hyundai Group o uvećanju njene porodice eko modela...

Tokom poslednjeg intervjua sa renomiranim svetskim automoto liderima, visoki potpredsednik Eco Technology centra za razvoj automobila kompanija Hyundai i Kia, Li Ki-samg, otkrio je da će hidrogenski napajana Kia debitovati sa svojim novim gorivnim sistemom u novom terencu koji je spreman za izlazak na tržište sledeće godine.

Razgovarajući o brendu Kia, Li je otkrio da će njeni automobili biti testirani, validirani i lansirani nakon novog Hyundai SUV modela, jer grupacija nema dovoljno resursa da razvija oba modela simultano. Dodatno, prodaja Hyundai modela omogućiće grupaciji da premesti svoje napredne tehnologije u mnogo pristupačnije Kia modele.

Li je istakao da čelnici kompanije Kia veruju da je 2020. godina idealna za početak predstavljanja njihovih hidrogenskih modela u ulazne modele Toyota, Honda, GM i Daimler koji će se pojaviti nešto pre početka sledeće decenije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group