Kako učiniti Fiat 124 Abarth još boljim

Više slika

Više slika

Iako je Fiatov 124 Spider klon Mazda MX-5 modela, Abarth verzija je nešto bolja, a reli verzija je najbolja…

Da li vi volite Fiat modele i njihove Abarth verzije koje su nadograđene i poboljšane? Kako smo već govorili u jednom tekstu, ljudima koji nisu pravi fanovi i poznavaoci sveta automobila, ovi modeli izgledaju smešno u poređenju sa sedanima i SUV dizajnima, ali mi mislimo da bi oni ipak morali malo bolje da razmisle o svemu tome, ako žele da donesu pravi sud.

Skorašnji dodatak Abarth detalja Fiat 124 Spider modelu, podario je Mazda MX-5 automobilu rođaka sa pedigreom koji mu je od samog starta nedostajao. Tjuning divizija Fiat brenda dala je 124 Spider modelu bolji izgled i performanse u vidu nekih Abarth tjuniranih delova, poput Bilstein amortizera sa čvrstim anti-roll rešetkama, koje dosta poboljšavaju već kvalitetno upravljanje, dok mu Record Monza auspuh pojačava snagu, tek nekih deset konjskih snaga. I to je to, ako zanemarimo novi izgled. Dobre vesti su da postoji 124 Spider koji je tjuniran toliko da može učestvovati u FIA R-GT kupu, sa turbocharged motorom koji ima oko trista konjskih snaga.

Završni proizvod, odnosno Fiat 124 Abarth R-GT je skoro snimljen na testiranju u Italiji i zaista izgleda sjajno, čak i bez svog trkačkog odela. On je definitivno ozbiljna verzija i ima sve trkačke elemente, poput splutera i drugih detalja, ali nažalost, nemamo dovoljno detalja o onome što se krije ispod haube.

Kako saznajemo, tu se navodno nalazi motor od 1.8 litara sa turbo punjačem koji izbacuje oko 300 ks, ali o poreklu motora ćemo tek čuti. Navodno, to može biti motor sa modifikacijama, ili, ono što je malo realnija opcija, to je možda Alfa Romeo 4C 1.8 litarski motor sa agresivnim tjuningom koji dostiže 300 konjskih snaga, u odnosu na fabričkih 237.

U svakom slučaju, poslušajte njegov zvuk i sami procenite. Nas podseća na tjuniranu Hondu S2000. A vas?

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group