Hennessey Ford Mustang HPE800

Više slika

Više slika

Prošlo je 25 godina od kada je Hennessey započeo prve projekte prepravki trkačkih automobila, a kao model namenjem proslavi jubileja predstavljen je Ford Mustang HPE800.

Kompanija Hennessey Performance iz Hjustona u Teksasu, predstavlja do sada najjači model Ford Mustanga šeste generacije koji u izvornom obliku dolazi sa V8 motorom od 5,163 kubika koji stvara 526 konjskih snaga pri 582 Nm obrtnog momenta. Hennessey dizajnerima je to bila odlična baza da naprave još snažniji model.

Biće proizvedeno samo 25 modela prepravljenog Mustanga. Svaki dolazi sa izuzetnim performansama koje donosi unapređeni V8 Coyote motor od 5.0 litara pri tom stvarajući 804 konjske snage pri 878 Nm obrtnog momenta. Modifikacije na projektu su izuzetno detaljne i obuhvataju gotovo sve elemente na osnovnom modelu Mustanga, počev od jedinice super punjača motora od 2.9 litara, novih karbonskih usisnika vazduha, izduvnog sistema, unapređenja kočnica sa standardnih na Brembo modele, sve do detalja na karoseriji izrađenih potpuno od karbonskih vlakana. Kao završni detalj, kompanija je svakom modelu namenila specijalnu pločicu sa serijskim brojem i potvrdom autentičnosti.

Sve promene su doprinele da Ford Mustang u izvedbi Hennessey Performance tima, sada do 100 kilometara na čas dolazi za 3.1 sekundu, dok je maksimalna brzina automobila 334 kilometra na sat. Sprint od 400 metara, Hennessey Mustang HPE800 prelazi za 10.7 sekundi i pritom dostiže brzinu od 214 kilometara na sat.

Za sve zainteresovane koji možda imaju želju da poseduju jednu ovakvu zver, važan je podatak da će cena biti tek nešto ispod sto hiljada dolara. Značajan iznos, imajući u vidu da se za sličnu sumu novca može doći do Shelby modela GT350R kao i GT varijante Mustanga od koje HPE800 i vodi poreklo.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group