Grand Cherokee SRT By Geiger

Ako ste ljubitelj tuning sveta, a pogotovu razdoblja oko 2000. godine, onda se sigurno sećate Geigera...

 

Nemačka kompanija se specijalizovala za američke automobile, pogotovu H2 Hummere. Modifikacije koje su radili na ovim automobilima su se graničile sa ludošću. V8 motori su dobijali preko 600ks i Scissors vrata, ogromne hromirane felne i tako dalje...

Tokom godina, Geiger je proširio ponudu i sada nude modele za širu publiku. Modifikacije nisu ništa manje ekstremne, ali su se okrenuli manje ekstremnim modelima, kao što je ovaj Grand Cherokee.

Tuning stil koji je primenjen ovde će za nekoliko godina verovatno ispasti iz mode, ali to neće biti mnogo bitno, jer snaga koju ovaj automobil ima, će uvek ostati neverovatna. 

Počeli su sa SRT Grand Cherokee modelom sa 6.4 motorom, atmosferskim HEMI v8 primerkom, ali su Nemci mislili da 2.9 Kompressor nedostaje u jednačini. Naravno, bez imena na ECU jedinici i promene klipova, Jeep ne bi uspeo da poveća snagu sa prvobitnih 470ks na čak 708 konjskih snaga. 

Ova snaga mu je dovoljna da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi i da dostigne maksimalnu brzinu od 295km/h. Obrtni momenat od 776Nm će takođe pomoći. 

Naravno, sva ova snaga je dovela i do modifikacije suspenzije, kao i gomile drugih prepravki. Sve ovo će vas koštati skoro 24 000€, a tu ne računamo cenu samog automobila. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group