Gemballa Avalanche - 911 iz sasvim drugačijeg ugla

Ime modela Avalanche iz 1985. godine, pozajmljeno je od neverovatne verzije Porsche 930 Turbo sa 395 ks, obarajućih farova i bočnih strana nalik seriji Testarossa, je nova reinkarnacija 911 automobila kuće Gembala i nastupa u sklopu svetske premijere sledećeg meseca na sajmu u Ženevi.

Ovaj automobil je kreiran oko već suludo dobre 991 Turbo serije koja poseduje 540 ks u ravnom šestocilindričnom motoru, stotku dostiže za svega 2,9 sekundi, a sa opcionalnim Chrono paketom od 0 do 100 stiže za tačno 3 sekunde.

Tjuning kuća Gemballa tvrdi da je dizajniranje 911 Turbo modela sa motorom zapremine 3,8 litara odvela na potpuno drugačiji nivo i sada je njegova ukupna snaga 809 ks, dok se broj obrtaja penje na vrtoglavih 948 Nm. Ubrzanja od 0 do 100 fabričkog i ovog modela su identična.

Kako bi zadovoljio naše apetite, nemački brend je 2010. godine od strane svog tjuning servisa u mestu Korbach, odmah nakon smrti njegovog osnivača Uvea Gemballa, predstavio prva dva skeča novog modela Avalanche. Oni su prikazali automobil u neobičnoj ljubičastoj boji kako na svom zadnjem delu nosi preveliki stabilizator, karbonske spojlere na oba kraja, haubu posebno kreiranu kako bi napravila dodatno mesto za motor u sredini, modifikovani zadnji trap i felne sa oznakama firme.

Za sada nam je poznat samo ovaj detalj i to da je novi model kreiran po prvobitnim planovima, ali ćemo vas definitivno blagovremeno obavestiti o svemu do početka sajma automobila u Ženevi koji startuje devetog marta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group