Ford F-22 F-150 Raptor vredan 300.000$

Više slika

Više slika

Ford F-22 F-150 Raptor trenutno je postavljen na jednoj aukciji i poseduje cenu od 300.000 dolara...

Kupljen od strane Gerija Akermana iz kompanije Gaudin Ford, model je pronašao idealan dom kada je ovaj tjuning brend odlučio da Akerman deluje kao honorarni komandant/ambasador eskvadrona aviona F22 u Nellis Airforce bazi smeštenoj nedaleko od Las Vegasa u Nevadi.

Automobil kreiran od strane kompanije Ford i brenda DeBerti Design je unikatni model baziran na F-150 Raptor pikap kamionetu i sastoji se od različitih komponenti od ugljeničnih vlakana, uključujući haubu i rubova točkova. Ovaj pikap je takođe opremljen bočnim stepenicama, LED KC svetlima i Borla izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika sa cevima od karbona.

Unikatan stil ovog modela ne zavšava se na ovim detaljima, jer su dizajneri ugradili LineX nebo, tovarni sistem i titanijumsku masku hladnjaka koja poseduje siluetu F-22 aviona. Ovaj pikap takođe poseduje ojačane aluminijumske točkove sa Falcon Wildpeak gumama, koje su podržane Alcon kleštima kočnica sa šest klipova.

Kompanija Ford nije iznela dodatne detalje o enterijeru ovog vozila, ali se iz priloženog može videti da automobil poseduje sedišta obojena u dva tona, akcente inspirisane avionom F-22 i audio sistem od 1.500 W kompanije Kicker.

Snaga modela dolazi iz twin-turbo EcoBoost V6 motora zapremine 3,5 litara, koji je tjuniran kako bi proizvodio 545 ks i 893 Nm obrtnog momenta. Ove cifre dolaze za 95 ks i 203 Nm obrtnog momenta više od snage koju stvara regularni model.

Dizajnerski tim koji je radio na automobilu takođe je dodao i modifikovano prednje vešanje, zadnje opruge kompanije Deaver, amortizere sa podesivim kompresijama brenda Fox i redizajnirane ventile koji se prilagođavaju potrebama regularnih puteva i terenskih uslova.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group