Fiat 500 Abarth - 404 ks po ceni Porsche modela

Više slika

Više slika

Legendarni model Fiat 500 u određenim slučajevima može biti veoma uzbudljiv za vožnju...

To je definitivno slučaj sa Abarth verzijom sportskih performansi, ali ukoliko želite da ikada u svom životu osetite sve ono što Cinquecento zaista može da ponudi, tu su tjuning kuće kao što je Pogea Racing koje uvek mogu da pomognu, za određenu sumu, naravno.

Nemački automoto tjuning brend nedavno je predstavio svoj poslednji zahvat u nizu izveden na italijanskom retro kompaktu. Nazvan Ares, ovaj model predstavlja pravu pticu trkačicu, tačnije, on poseduje veoma velike 404 konjske snage, koje deluju gotovo neverovatno u ovoliko malom vozilu.

Kako bi izveli ovo, ljudi iz nemačke kompanije Pogea postavili su ispod haube turbo motor sa četiri cilindra i 1,4 litara zapremine, dodatnim turbo punjačem, konektujućim šipkama i pratećim segmentima, izduvnim ventilima, radilicom, bregastom osovinom, tečnošću za hlađenje i svim ostalim komponentama.

Kako bi se upravljalo sa ovom dodatnom snagom, Pogea je takođe uklopila i novo kvačilo, zamajac, prenos hlađenja ulja, kao i disk kočnice od 322 milimetra, postavljene na alu felne od 18 inča, obložene Michelin Pilot Sport gumama, podržanim KW Clubsport vešanjem.

Sve ovo je upakovano u široku karoseriju kreiranu od ugljeničnih vlakana koja je učinila da model izgleda kao trkačko vozilo opremljeno vrhunskim aksesoarima.

Lista poboljšanja uključuje i povećano ubrzanje od 0 do 100 za koje je sada potrebno 4,7 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 288 km/h. Tjunirani model bi bio još brži samo kada bi mogao da izvuče više obrtnog momenta iz pogona na prednjoj osovini. Svi ovi dodaci potencijalne kupce mogu da koštaju oko 58.950 €, uključujući i vozilo donora, što je više nego dovoljno da priuštite sebi Porsche 718 Cayman u Nemačkoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group