DMC vizija za Ferrari 488 GTB

Više slika

Više slika

Neki od vas sigurno su čuli za kompaniju DMC, koja je u maju ove godine najavila neverovatni tjuning paket za Ferrari…

Oni su odlučili da nabudže Ferrari 488 GTB koji je sam po sebi prilično besan i moćan automobil, a danas, konačno imamo priliku da vidimo iz prve ruke o čemu se tu zapravo radi. Nemački tjuning brend predstavio nam je više detalja, ali i prve zvanične fotke ovog opakog lepotana.

Nazvan Orso, što u prevodu sa italijanskog znači medved, ovaj Ferrari 488 GTB ima brojne komponente napravljene od ugljeničnog vlakna, poput novog, gornjeg dela prednjeg branika, novih stranica, obloga za farove, revidiranog difuzera i fantastičnog zadnjeg krila takođe. Svi ovi elementi, kao kombinacija, čine Ferrari 488 GTB još luđim superautomobilom nego što je on to do sada bio.

Kako kažu iz nemačkog DMC studija, komponente od karbona sa sportskim izgledom dobile su odobrenje uvaženog TUV instituta. Zadnje krilo je posebno impresivno, jer je prilagodivo i može se podesiti na tri različite pozicije – krstarenje, zabava i trkanje - kao što možete videti u našoj galeriji. Ako ste pomislili da je to sve – prevarili ste se. Nemci ne bi bili Nemci kada nam ne bi ponudili nešto izuzetno ekstravagantno za ovo remek-delo na četiri točka.

Momci iz DMC tjuning kompanije su ga malo doterali i kada govorimo o performansama, pa zato sada ovaj Ferrari ima i 777 konjskih snaga, kao i 865 Nm obrtnog momenta. Ovo unapređenje omogućeno je re-programiranjem ECU i zamenimo standardnog izduvnog sistema sa Stage 1 modelom. A po svemu sudeći, ni ovo nije kraj priče za Ferrari 488 GTB. Preostaje nam samo da maštamo šta su sve kreativni momci iz ove tjuning kompanije ubacili u njega i koliko su oni bili maštoviti kada su radili na ovom projektu… sve što su do sada uradili nam se jako dopada, u svakom slučaju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group