Buba sa 500 konja

Volkswagenov Andretti Rallycross tim je otkrio konačnu verziju Beetle GRC Rallycross automobila, ekstremnu verziju ovog legendarnog modela...


Buba GRC će debitovati kasnije ove sezone na Red Bull Global Rallycross šampionatu, a voziće je Tanner Foust i Scott Speed. Oba vozača ne kriju oduševljenje što će voziti ovaj automobil koji pokreće 1.6 TSI turbo motor sa 544 konjskih snaga. Buba će zameniti trenutni model, Polo koji sada koristi Andretti tim.

"Polo se već pokazao kao odličan i radujemo se što nam stiže automobil koji je specijalno dizajniran od strane VW za ovo takmičenje", rekao je Scott Speed. "Ne mogu da dočekam trku u automobilu sa brojem 34. Nema automobia koji bolje izgleda od njega u takmičenju", dodao je Foust. 

Baziran na trećoj generaciji Bube i dizajniran za GRC, ima sekvencijalni menjač sa šest brzina, sa pogonom na sve točkove. !7oinčne felne sa gumama 240/640-R17 Yokohama napredi pozadi.

Sa težinom od samo 1,210ks, nije iznenađujuće da se očekuje ubrzanje od 0 do 100km/h za samo 2,1 sekunde.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group