Aston Martin Vulcan

Sada je dobro vreme za fanove ekstremnih automobila, jer nakon LaFerrari FXX K modela, pa McLaren P1 GTR i Aston Martin odlučuje da se ubaci u konkurenciju sa novim Vulcanom...

 

Hyper automobil iz Aston Martina je napravljen samo za stazu, a proizvodnja će biti ograničena na 24 primerka širom sveta, za sada nepoznatu cenu, a ako morate da pitate koja je, verovatno nemate dovoljno novca. 

Napravljen je karbonskoj osnovi iz modela One 77, inspirisan je trkama, a pokreće ga do sada najpotentnija verzija atmosferskog 7.0 V12 motora, sa preko 800ks.

Xtrac šestostepeni prenos prenosi snagu na zadnje točkove. Vulcan je dobio i suspenziju sa staze, kao i Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV) podesive amortizere, anti roll ojačanja, kao i sijaset drugih unapređenja koja su do sada bila rezervisana za trkačke modele. Brembo se pobrinuo za kočenje, sa diskovima prečnika 380mm napred i 360mm pozadi. 

Kao i Ferrari, Aston Martin nudi kupcima ekskluzivne dane na stazi, sa poznatim vozačima, pa će jedan od njih biti i vozač Aston Martina u Le Mans-u, Darren Turner. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group