ABT Audi TT RS-R Roadster sa 500 ks

Više slika

Više slika

Nakon prikazivanja Audi TT RS-R kupe modela na ženevskom sajmu automobila ranije ove godine, ABT Sportsline je sada sličan tretman pružila Roadster automobilu takođe...

Baš kao i njegov blizanac fiksiranog krova, TT RS-R Roadster poseduje sve prednosti pojačanja snage petocilindričnog benzinskog motora zapremine 2,5 litara, koji točkovima isporučuje 500 ks i 570 Nm obrtnog momenta.

Sa dodatnih 99 ks, u poređenju sa fabričkom varijantom, kabrioletu je sada potrebno 3,4 sekunde za sprint od 0 do 100 km/h, što ga, sudeći prema tjuneru, čini za 0,1 sekund bržim od verzije sa 540 ks modela Audi R8 i 0,3 sekunde brzim od gabričke verzije TT RS Coupe.

"Mi uvek želimo da izvučemo maksimum u terminima motornih perfomansi, ali nikada više od onoga što je tehnički podrazumevano. Upravo iz ovog razloga ne postoje nikakvi rizici za vozila sa kojima radimo i naše mušterije ne moraju da stvaraju kompromise kako bi imali koristi od kompanije ABT", izjavio je menadžer nemačke tjuning kompanije Hans-Jurgen Abt.

Biće kreirano samo pedeset jedinica Audi TT RS-R Roadster modela, a svi oni posedovaće identične vizuelne modifikacije koje su bile primenjene na kupe automobilu. Ove promene uključuju prednji spliter, aerodinamičnu opremu na braniku, ekskluzivni ram maske hladnjaka, bočne pragove sa zakrilcima, zadnju lajsnu i točkove u metalik crnim finišima od 20 inča.

Postoje određena poboljšanja u enterijeru vozila takođe. U njih ubrajamo redizajnirana sedišta sa TT RS-R logom i brojnim oznakama na različitim segmentima putničke kabine. Njima je, prema navodima ABT kompanije, moguće priključiti akcentne delove od ugljeničnih vlakana, kožne finiše i ostale karakteristike koje je moguće izabrati iz ovogodišnjeg kataloga.

Sada samo ostaje pitanje, da li ova veoma lepo doterana mašina može da stane na crtu moćnom Audi R8 modelu. Nadamo se da ćemo uskoro to saznati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group