6.6 V8 sa 954ks u ovome?!

Chevrolet Sprint je dizajniran i razvijen od strane Suzukija kao supermini...

 

Originalno ime ovog automobila je Cultus, a širom sveta je reklamiran kao Suzuki Swift, kao i pod drugim imenima. Prva generacija ovog modela se pravila u Japanu, Kolumbiji, Ekvadoru i Keniji, a pokretao ga je 1.0, sa i bez turbo punjača. Na nekim tržištima je postoja i GTI model sa 100ks i 112Nm obrtnog momenta. 

Zašto biste onda kupili ovaj primerak na sajtu eBay za čak 44 995 dolara? Pa zato što ovo definitivno nije regularan model, već visoko personalizovan Sprint, sa 6.6 V8 motorom. 

Ukoliko se izuzme pojava zadnjih točkova i to što ćete ga čuti sa par kilometara, ništa ne otkriva šta se nalazi ispod haube ovog automobila. Motor je twin turbo 402 blok, koji pravi Duttweiiler Perfromance iz Kalifornije, koji koristi najbolje komponentne kako bi isporučio 954ks, a automobil je legalan za ulice. 

Fatman Fabrications je restaurirao kompletan automobil 2007. godine, na specijalnom ramu sa Macpherson prednjim vešanjem i kočnicama sa Nissanovog kamiona. Zadnji diferencijal je Detroit Truetrac, a tu je i specijalni prenos.

O.r.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group