1.000 konja u legendarnom izdanju

Više slika

Više slika

Kompanija General Motors je ugasila proizvodnju modela Pontiac pre tačno sedam godina...

Međutim, ova činjenica nipošto nije sprečila kompaniju Trans Am Worldwide da predstavi svoje novo delo u vidu Trans Am 455 Super Duty automobila na sajmu koji se održava u Njujorku. Model baziran na Chevrolet Camaro seriji, 455 Super Duty je dobio ekstenzivne modifikacije kako bi evocirao izgledom na prethodne Trans Am automobile koji pripadaju neverovatno bogatoj istoriji svetskog automobilizma.

Stilske promene nisu jednostavno kozmetičke prirode jer je kompanija zamenila haubu, amortizere, branike, vezne limove i zadnji spojler sa lakšim komponentama kreiranim od ugljeničnih vlakana. Pored ovih karbonskih dodataka, tjuner iz Floride je takođe opremio automobil sa aerodinamičnim delovima, grafikom inspirisanom Trans Am istorijom i točkovima od 20 inča opremljnenim sa Michelin Pilot Sport gumama. Sve ove promene su zaokružene nižim vešanjem i ugradnjom sigurnosnog kaveza, a kao opcija dolazi i legendarna, poluotvorena krovna konstrukcija T oblika.

Putnička kabina očigledno predstavlja eho Camaro modela, ali se unutra takođe nalaze i brojni jedinstveni dodiri kako bi na brojne i različite načine definisali ova dva automobila. Ključne tačke koje definišu oba automobila jesu kožna sedišta, novi šalthebl i ofarbani paneli vrata. Kupci mogu videti i posebne patosnice, "Trans Am 455 Super Duty" zatvarače i potpuno redizajniranu instrument tablu.

Snagu modela pruža unapređeni LT1 V8 motor koji je pojačan na 7,4 litara zapremine, ali se kompanija nije zaustavila na tome i dodala je turbo punjenje od 2,3 litre marke Magnuson, hlađenje vazduhom, zaglavlja obložena keramikom i usavršeni izduvni sistem. Ove promene zajedno proizvode 1.000 ks i 1.416 Nm obrtnog momenta.

Celokupna proizvodnja modela ograničena je na 50 jedinica koje će izaći na tržište u maju ove godine.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group