Veliko iznenađnenje u F1 šampionatu - Rikadrdo menja de Vrisa u AlphaTauri ekipi

Rolerkoster ekipe Red Bull se nastavlja, sa trećim vozačem koji se sada vraća svojim korenima i timu AlphaTauri u kom je napravio prve koreake i gde će odmah zameniti holandskog rukija Nika de Vrisa...

Iako je Vris bivši formula 2 šampion koji je impresionirao u šampionatu prošle sezone, osvajajući poene na Italian Grand Prix trci zamenivši vozača za Williams ekipe, on je jedan od dva vozača koji nisu uspeli da skupe ni jedan jedini poen tokom ove sezone F1 šampionata.

Ovo je dovelo do frustracije u okviru timskog menadžmenta, uključujući i savetnika Helmuta Marka, preneo je Motorsport. Dok trenutni AT04 automobil nikako nije pomogao Holanđaninu da uspe u svojoj prvoj punoj F1 sezoni, njegov timski kolega Juki Cunoda uspeo je da osvoji dva poena do sada i bio je na ivici da osvoji nešto za svoju ekipu u nekoliko Grands Prix trka.

Sada, de Vrisovo mesto biće popunjeno Danijelom Rikardom prenosi formula1.com, tako da će se australijski vozač tehnički vratiti u Rede Bull, koji drži Red Bull i AlphaTauri F1 timove, nakon svog teškog vremena u McLaren ekipi, u kojoj definitivno nije uspeo da dostigne svoje mogućnosti i očekivanja. Nakon manje od jedne godine u zapećku, on se sada ponovo vraća u prvi plan, izjavljujući da je veoma uzbuđen povratkom na stazu u okviru Red Bull porodice.

Informacije o iznenadnom transferu stigle su istog dana kada je Rikardo seo u kokpit F1 bolida po prvi put od njegovog sramotnog odlaska iz ekipe McLaren. On je dobio Red Bull RB19 mašinu, sa kojom ekipa dominira u ovoj sezomni, kako bi testirao Pirelli gume na Silverstone stazi.

Pre nego što je seo za volan svoje mašine na Silverstone stazi, Rikardo je bio u simulatoru, testirao model za tim i sudeći prema lideru ovogodišnjeg šampionata u polju vozača, Maksu Verstapenu, on je odradio izvanredan posao tokom tog perioda. U međuvremenu, Rikardova istorija u oba tima postavlja ga u poziciju da zablista u AlphaTauri ekipi, sudeći prema njenom direktoru Francu Tostu.

Rikardo će svoju prvu trku u bolidu svoje nove ekipe imati na Hungarian Grand Prix trci, koja se održava dvadeset i trećeg jula.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group