Proslava prvog rođendana FIAT 500L na Belom dvoru

Posle samo godinu dana Fiat 500L postao je najveći izvozni adut Srbije, a kompanija Fiat Automobili Srbija(FAS) ubedljivo je na prvom mestu među izvoznicima, predstavljajući simbol oporavka srpske auto-industrije. Prvi rođendan modela Fiat 500L obeležen je na Belom dvoru uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i poslovne javnosti. 

Generalni direktor kompanije, Antonio Ćezare Ferara, podsetio je ovom prilikom na brojna dostignuća FAS-a i modela 500L među kojima je svakako jedan od najvažniji početak izvoza u Sjedinjene Američke Države, i naglasio da povratak srpskih proizvoda na to veliko tržište značajno doprinosi razvoju lokalne privrede. 

„Ponosan sam što danas mogu da kažem da smo prvu godinu proizvodnje modela Fiat 500L  uspešno završili. Projektu pokretanja proizvodnje novog modela u kompaniji Fiat Automobili Srbija dali smo najbolje ocene, a isto misle i u Fiat Grupaciji. Rekonstrukcijom fabrike u Kragujevcu automobilska industrija u Srbiji ponovo je pokrenuta, a fabrika je primer kako se može razvijati lokalna zajednica i kreirati model održivog industrijskog poslovanja. Poverenje modelu 500L ukazali su kako pojedinci, tako i brojne lokalne kompanije, što nam je dalo još veći podstrek da se i ubuduće krećemo u istom pravcu”, rekao je Antonio Ćezare Ferara. 

Kompanija Fiat Automobili Srbija u januaru je postala generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, a 500L zvanično vozilo najboljih srpskih sportista. U junu su predstavljena još dva modela - 500L Trekking i 500L Living, a kompanija FAS najavljuje dalji razvoj i proširenje svoje porodice. 

Kompanija Fiat Automobili Srbija je, sa više od 3.000 zaposlenih, jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, i sa više od milijardu i dvesta miliona evra uloženih do sada, predstavlja jednog od najvećih stranih investitora.  FAS neprestano zapošljava nove mlade kadrove čiji je rad i znanje od ključne važnosti za proizvodnju modela Fiat 500L.

Izvor: FIAT

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group