Fordovi „terenci“ po sniženim cenama

  • Tokom prodajne kampanje, nova generacija SUV modela Kuga i pik-apa Ranger s popustima koštaće od 2.285 do 3.615 evra
  • S novom cenom od 18.990 evra, bogato opremljena Kuga apsolutni favorit u klasi
  • Ranger s posebnim off-road paketom za 23.550 evra, bez PDV-a   
     

Od 30. januara Grand Motors, uvoznik, prodavac i serviser Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila i mreža njegovih ovlašćenih prodajno-servisnih partnera zaljubljenicima u otmene i prave „terence“, avanturistima ali i potencijalnim vlasnicima kojima su potrebna off-roud vozila za ozbiljne prevozne izazove, nudi ograničenu količinu SUV modela Kuga i pik-apa Ranger, s cenama u proseku nižim za oko osam odsto.

„Procenjujemo da će ljubiteljima vozila iz sve popularnijeg SUV segmenta posebno zanimljiva biti ponuda nove generacije modela Kuga: to vozilo s pogonom na prednje točkove, benzinskim motorom od 1,5 litara i paketom opreme Trend, po sniženoj ceni će moći da se kupi za 18.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama“, kaže rukovodilac prodaje Ford vozila u Grand Motorsu, Zoran Đikić.

„Po količini ugrađene opreme i performansama ta verzija Kuge je apsolutni cenovni favorit na našem tržištu. Recimo, u vozilo koje je na promotivnom popustu ugrađen je jedan od najsavremenijih benzinskih motora današnjice – nagrađivani EcoBoost zapremine 1.498 kubnih centimetara sa 120 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se na prednje točkove prenosi posredstvom šestostepenog ručnog menjača. Izdašnom paketu opreme Trend, pridodat je EATC - dvozonski klima-uređaj sa automatskom kontrolom temperature“, kaže gospodin Đikić.

Iz dugačkog spiska Trend opreme ugrađene u Kugu s cenom od 18.990 evra izdvajamo neke od „stavki“: inteligentno, regenerativno dopunjavanje akumulatora, tonirana stakla, elektronske bezbednosne sisteme nove generacije ABS+EBA+ EBP+ EBL+IVD/ESP sa sistemima za sprečavanje zanošenja prikolice i za pomoć pri kretanju uzbrdo, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima, kožne obloge kola upravljača i ručice menjača, gornji deo branika, ručice vrata i krovni spojler u boji vozila, sportska prednja sedišta, dodatni električni grejač kabine, vazdušni jastuk za kolena vozača, Start-Stop sistem, tempomat sa limiterom brzine, sistem pokretanje vozila bez ključa, ICE 4 audio sistem (rRadio/CD/MP3, 6 zvučnika, daljinske komande na kolu upravljača, 4,2" TFT displej iznad uređaja, 4,2" TFT displej na instrument tabli, USB priključak, SYNC sistem), dvostruki hromirani izduv itd.

U susret još jednom novom trendu na evropskom, ali i našem tržištu – velikom porastu prodaje svestranih pik-ap vozila, Grand Motors kreće posebnom ponudom nove generacije  off-roud modela Ranger. Verzija sa dvostrukom kabinom /Double Cab/, pogonom na sve točkove, dizel motorom od 2,2 litra i specijalnim paketom opreme XLT od 30. januara će moći će da se kupi po ceni nižoj za 3.615 evra, odnosno za 23.550 evra u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a. Naime, pored avanturista i istinskih „of-roudera“, kupci ovakvih vozila su kompanije ili preduzetnici kojima služe za obavljanje delatnosti, pa je njima PDV povratan izdatak.

Za izvanredne sposobnosti savladavanja i najtežih terenskih iskušenja ovog Rangera, čija je korisna nosivost 1.105 kg, „angažovani“ su četvorocilindarski turbo dizel zapremine 2.198 cm3 sa 160 KS i 385 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ručni šestostepeni menjač i elektronska promena režima pogona u vožnji (4WD). Bogat paket opreme XLT je „ojačan“ dodacima za kretanje po surovim bespućima - posebnom zaštitom rezervoara, motora i transmisije, mogućnošću blokade („zaključavanja“) zadnjeg diferencijala i kukom za vuču.

Pažnju potencijalnih vlasnika ove verzije Rangera svakako će privući dugačak spisak „šmekerske“ ali i vrlo korisnm opreme, koju, između ostalog, čine: tempomat, kišni senzor brisača sa automatskim uključivanjem farova, čelični - cevasti bočni stepenici, unutrašnja obloga teretnog prostora, Quickclear grejači vetrobrana, aluminijumski naplaci od 16 inča sa 255/70 R16 pneumaticima, ručice vrata, maska hladnjaka i kućišta retrovizora u hrom finišu,  sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima, retrovizor sa auto funkcijom protiv zaslepljivanja, kožom obloženi ručica menjača i kolo upravljača, audio set (radio/CD/MP3, 4,2" displej, 6 zvučnika, daljinske komande na kolu upravljača, USB, AUX, Bluetooth, SYNC), ručni klima-uređaj, elektro podesivi, preklopni spoljni retrovizori sa grejačima…

Među ugrađenom opremom su još i vazdušni jastuk za kolena vozača, elektro podizači zadnjih prozora, prednji i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača, vazdušne zavese, zavesice blatobrana pozadi, ručice vrata i kućišta retrovizora crne boje, kuke za pričvršćivanje tereta, kuke za pričvršćivanje duž spoljašnjih ivica teretnog prostora…itd.

Budućim vlasnicima će od koristi biti još i informacije da antikorozivna zaštita za Ranger traje 12 godina, dok su obavezni servisni intervali na 20.000 km ili jednom godišnje.     

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group