Ford Mondeo stigao u Beograd

Novi Ford Mondeo pobuđuje veliko interesovanje u Evropi zahvaljujući adaptivnim LED svetlima koja noćne vožnje čine lakšim, aktivnom sistemu pomoći pri parkiranju, mogućnosti paralelnog parkiranja i isparkiravanja i uporednog parkiranja, sigurnosnim pojasevima sa vazdušnim jastucima na zadnjim sedištima, kao i naprednim SYNC sistemom druge generacije.



Prvi u Evropi, najnoviji Ford Mondeo lansira vrhunska tehnološka dostignuća poputFord LED adaptivnih farova i aktivnog sistema za parkiranje, koji čine da vožnja postane jedinstevno iskustvo. Mondeo, takođe, nudi i novi Ford SYNC  sistem druge generacije sa ekranom od 8 inča osetljivim na dodir za lakšu upotrebu telefonskih, zabavnih, klimatskih i navigacionih sistema. U potpuno novom Mondeu,Ford u Evropi premijerno predstavlja i pojas za vezivanje na naduvavanje na zadnjim sedištima.

Novi Mondeo ima najnaprednije inovacije iz Forda kako bi omogućio još prefinjeniju i pametniju vožnju“, kaže Ulrich Koesters, direktor Ford Evropa.

 

Osvetljavanje puta unapređenom tehnologijom


Potpuno nova Mondeo adaptivna LED svetla koriste dnevno svetlo – oponašaju njegovu bistrinu pomoću prednjeg sistema lampi, prilagođavajući ugao prednjih svetala i njihov intenzitet kako bi se svetlost njegovih farova prilagodila okruženju. Ovaj sistem može da odabere jedan od sedam mogućnosti podešavanja u skladu sa brzinom kojom se kreće automobil, uslovima spoljnog svetla, u zavisnosti od ugla upravljanja, udaljenosti od vozila koja su na putu ispred i aktivacije brisača stakala.

 

Aktivni sistem pomoći pri parkiranju


Potpuno novi Mondeo odlikuje i unapređena verzija aktivnog asistiranja pri parkiranju, sa mogućnošću vertikalnog parkiranja, što omogućava vozačima da uoče mala, odgovarajuća mesta, da idu unazad bez korišćenja ruku, kao i da se parkiraju na mesta koja su paralelno uz put ili im je pristup ograničen drugim automobilima.

Unapređeno parkiranje je podržano i sistemom za isparkiravanje, koji omogućava vozačima da izađu iz parking mesta, kao i pomoć pri bočnom parkiranju, što omogućava vodič na ekranu i audio upozorenje o preprekama koje se nalaze sa svih strana vozila.

 

SYNC sistem druge generacije


SYNC sistem druge generacije omogućava vozačima da njime upravljaju unutar vozila, koristeći jednostavne zvučne komande i ekran od 8 inča u visokoj rezoluciji. Povezivanje je moguće uz pomoć Bluetooth konekcije, USB kabla i SD kartica.

Jednostavno, uz pritisak na zvučno dugme i izgovor glasovne komande poput “Gladan sam”, sistem će ponuditi listu restorana koji se nalaze u blizini, a Michelin vodič će pomoći vozačima da se opredele za neki od ponuđenih restorana. Nakon toga sistem će, konekcijom putem telefona, pozvati restoran i rezervisati sto.

Kontrola navigacije je takođe pojednostavljena. Umesto da izgovaraju adresu u fazama, korisnici mogu da izgovore celu adresu odjednom i da selektuju muziku iz priključenog MP3 uređaja tako što pitaju SYNC 2 da pusti muziku određenog umetnika ili traženu pesmu.

 

FORD sigurnosni pojasevi sa vazdušnim jastučićima za naduvavanje na zadnjim sedištima


Novi Ford sigurnosni pojas kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i atribute pojasa za vezivanje u jedinstvenom inovativnom segmentu iz oblasti sigurnosnih dodataka.

Jedinstveni pojas za vezivanje kompanije Ford koji kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i konvencionalnog sigurnosnog pojasa imaće svoju evropsku premijeru u potpuno novom Mondeu kasnije tokom godine.

Fordov sigurnosni pojas na naduvavanje je konstruisan da umanji povrede glave, vrata i grudnog koša za putnike na zadnjim sedištima, najčešće decu i starije putnike koji su podložniji povredama prilikom takvih nezgoda. U slučaju nesreće, pojas se rapidno širi kako bi raspršio (disperzovao) silinu udara i postigao čak do pet puta jaču zaštitu ugroženih putnika u poređenju sa klasičnim sigurnosnim pojasom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group