FIAT SRBIJA - NAJBOLJA KOMPANIJA

Međunarodni žiri organizacije automobilskog sektora zemalja u razvoju "Autobest", jednoglasno je dodelio nagradu za najbolju auto kompaniju "Companybest 2012" preduzeću "Fiat Srbija".


Nagrada je priznanje investiciji "Fiat Groupe- Automobili", koja je jednu staru fabriku u Kragujevcu pretvorila u trenutno najmoderniju i najveću fabriku za proizvodnju automobila u jugoistočnoj Evropi, obrazloženo je.

Predsednik "Autobesta" Ilja Seliktar izjavio je da je "neverovatna transformacija ove stare fabrike, gde je Fiat primenio najmodernije tehnologije koje danas postoje u ovom sektoru. To je jedna od najmodernjih automobilskih fabrika u Evropi".

Fabrika je upravo počela sa proizvodnjom novog modela "fiat 500L" koji će ubrzo biti izvezen na više od 100 tržišta u svetu, računajući i SAD, a takođe se nalazi na listi petorice finalista koji će se boriti za titulu "Autobest 2013".

Zajedno sa modelima "Dacia Lodgy", "ford B - max", "peugot 301" i "škoda rapid", "fiat 500L" će biti još jednom testiran, tokom prve nedelje decembra, a ime pobednika će biti objavljeno naknadno, tokom istog meseca.

Organizacija "Autobest" je jedini nezavisni međunarodni žiri koji se bavi vrednovanjem najkorisnijih automobila na evropskom tržištu. Osim toga, procenjuje učinjene napore u automobilskom sektoru- investicije, otvaranje novih radnih mesta, fondove za ekološke inicijative, pomoć evropskim regijama u razvoju.

Izvor: Tanjug

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group