24 sata elegancije - automobilske zvezde

Belgrade Classic Car Show powered by Uniqa predstavlja karoseriju Touring Superleggera 6. Septembra na jedinstvenoj paradi oko Kalemegdana i na Concours dElegance ispred Grand Casino Beograd...



Alfa Romeo 6C 2300 Milla Miglia – Istorijske beleske - 1937  Rađa se "Superleggera"  

Neprekidnim istraživanjem i iskustvom Felice Bianchi Anderloni je došao na ideju verovatno već početkom 30tih godina kreiranja konstruktivnog sistema “Superleggera”.

Evolucija formi nazovimo ih “aerodinamične”, sa površinama jako konveksnim za realizaciju ovalnih volumena, i upotregu aluminijuma, to su bili važni elementi za formiranje novog konstruktivnog koncepta. 

 

Prvi auto kod kog je usvojen novi sistem Superleggera je bio Berlinetta Aerodinamica na šasiji Alfa Romeo AR 6C 2300 MM, koja je specijalno projektovana za Mille Miglia od 1937 godine.

Težina celog tela automobila je bila samo 126 kg!! Sastavni deo ugovora sa Alfa Romeom za izradu automobila za Mille Miglia bio je da automobil signe do Rima pre nego što se raspadne (glavni pilot, Ercole Boratto bio je preporučen od strane samog Musolinija). Ne samo što se nije raspao, već je i triumfovao.

Novi automobil je imao izvanredan uspeh kod publike i nakon toga je izrađen u više verzija, Berlinetta coupe i kabriolet. Na slici je finalna  verzija 6C 2300 MM, identična sa primerkom na konkursu.


Sve fotografije čine deo istorijskog arhiva porodice Bianchi Anderloni...

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group