Trkač sa 778 ks kompanije Tesla

Više slika

Više slika

Neverovatno, kao što je izgledalo pre samo nekoliko godina, za veliki i teški električni luksuzni sedan, ali Tesla Model S predstavlja jedan od najagilnijih automobila na tržištu.

U svojoj vrhunskoj P100D verziji i aktiviranim sportskim modom, ovaj električni automobil može poleteti kao raketa i od nule do sto stići za samo 2,5 sekundi, a verzija koju vam ovde predstavljamo ima još bolje vreme ubrzanja.

Premijerno predstavljen na internacionalnom Autosport sajmu, koji se održava u engleskom gradu Birmingemu, ovaj automobil predstavlja samu srž nove Electric GT serije, koja je slična šampionatu Formule 1, osim što se u njemu takmiče putnički automobili, umesto onih konstruisanih za jedno sedište.

Celokupno vidno polje će biti prekriveno trkačim verzijama Tesla Model S P100D automobila koji su dobri za 778 ks. Ovo je više nego što model F12 TdF kompanije Ferrari, ili Lamborghini Aventador S mogu da ekstrakuju iz svojih V12 motora sa šest i više litara.

Kako je objavljeno, ovaj trkački specijal Tesla modela, dobio je olakšanje u vidu 500 kilograma koji su uklonjeni sa njega, što je pomoglo da ovaj električni trkač obori vreme sprinta na okruglo dve sekunde. On takođe sadrži i Pirelli trkačke pneumatike, čvršće vešanje, dodatnu silu potiska i ogoljenu kabinu sa jednom kadicom i ne mnogo toga više.

Dvadeset ovakvih električnih touring automobila će biti ispunjeno od strane deset timova u trkačkoj seriji koja će nastati ove sezone. Svaki od sedam trkačkih vikenda u sezoni uključivaće dvadesetominutne treninge, šezdesetominutne kvalifikacije i dve trke, jednu dnevnu i jednu večernju, od kojih svaka pokriva razdaljinu od šezdeset kilometara. Imajući sve ovo u vidu, timovima će verovatno trebati superpunjači kako bi napajali automobile ponovo između svake trke.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group