Toyota je spremna za severnoamerički šampionat

Više slika

Više slika

Svako ko je nekada vozio Toyota 86, Scion FR-S ili Subaru BRZ, i pomislio kako bi od ovog modela mogao da nastane rasni sportski automobil izvanrednih karakteristika, bio je u pravu...

Zapravo, on je adaptiran za brojna trkačka takmičenja širom sveta, uključujući i TMG GT86 kup, koji se održava u Nemačkoj. Sada ovaj automobil sa trkačkim specifikacijama stiže i u Ameriku.

Kompanija Toyota je objavila da će trkački automobil 86 Cup biti predstavljen u Severnoj Americi i debitovaće na Utah Motorsports Campus događaju i TCA klasi Pirelli World Challenge serije sledećeg vikenda između 11. i 13. avgusta.

GT86 Cup je razvijen od strane Toyota Motorsports GmbH, istog nemačkog proizvođača koji je razvio proslavljene programe LMP1 i WRC i koji se koristi kako bi na kraju dana vodio svoj tim u Formula 1 šampionatu. Automobil se koristi kao sam stub TMG GT86 Cup serije koja podržava VLN šampionat u Nirnburgu i sada dolazi u Ameriku po prvi put.

Model je opremljen DG-Spec Racing  trkačkim specifikacijama, koje su prethodno korišćene u TC klasi šampionata Pirelli World Challenge na Scion TC modelu, davne 2010. godine, voženim od strane Krega Stantona, bivšeg Grand-Am šampiona.

"Prošlo je dosta vremena od kada smo mi osvojili prvo mesto u Pirelli World Challenge šampionatu, ali smo konstantni već nekoliko poslednjih godina u testiranju, razvoju i takmičenju u nekoliko  različitih polja", rekao je direktor tima Den Gardner. "Naša ekipa je zaista spremna i Kreg je na vrhuncu svojih mogućnosti. Toyota 86 automobil dolazi potpuno pripremljen i mi se nadamo da ćemo moći da privučemo pažnju sledećeg vikenda u Juti", dodao je.

Nikakvi budući planovi nisu kreirani po pitanju Pirelli serije i napada na titule u ostalim Utah šampionatima, ali se celokupna javnost nada da će Toyobaru sportski automobil ostati u akciji makar u GT86 takmičenju koje se održava u Nemačkoj, Super GT seriji u Japanu ili Formula Drift takmičenju u Americi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group