Toyota Camry je spremna za Nascar

Više slika

Više slika

Tipično, potrebno je određeno vreme da motosport odeljenje jednog proizvođača automobila proizvede trkačku verziju koja može da parira uličnom produkcionom vozilu na kome je i bazirana.

Kompanija Toyota je potpuno drugačija po ovom pitanju, a to je ponovo i dokazala sa novim modelom Camriy.

Zajedno sa osmom generacijom svog proizvodnog sedana, kompanija Toyota je na ovogodišnjem sajmu automobila predstavlia i NASCAR Cup-spec Camry varijantu modela.

Tako da, kako biste mogli i pomisliti da se tu nalazi četvoro ili šestocilindrični motor, jer ovaj Camry poseduje V8 mašinu zapremine 5,9 litara, koja proizvodi 725 ks i šalje ih na zadnju osovinu putem šestostepenog manualnog menjača.

Dizajnerski proces, izvršen u saradnji između Toyota Racing Development ogranka i Calty Design studia kompanije, držan je do samog kraja u tajnosti, kako fanovi Nascar takmičenja ne bi znali šta ih očekuje do samog kraja i konačnog debija automobila.

Sada kada je obelodanjen njegov izgled, novi Camry je spreman da izleti na stazu sledećeg meseca u Dejtoni, mesecima ranije nego što će proizvodni model ući u salone automobila širom sveta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group