Sebastijan Fetel je pobednik prve trke u Australiji

Više slika

Više slika

Sebastijan Fetel je pobedio na otvaranju Svetskog šampionata Formule 1, završivši ispred trostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona...

Ulazeći Australian Grand Prix, Fetel je za trku izabrao tamnog konja nakon što se kvalifikovao kao drugi iza Hamiltona i pokazao impresivne trkačke vrline tokom predsezonskog treninga koji je održan u petak. Što se Hamiltona tiče, on je imao savršeno ispravan start.

Briton je uspeo da zauzme prvu poziciju u startnom krugu, ali je u nekoliko krugova kasnije Fetel postao senka Hamiltonu, ne ipuštajući ga iz vida i ne dozvoljavajući mu da se odalji više od dve sekunde. Uprkos prvoj poziciji u trci, Luis se odlučio za boks malo ranije, veoma brzo zamenivši pneumatike i aktivirajući pit stop za Fetela.

Međutim, ovaj trik nije uspeo i Nemac je uspeo da dovoljno brzo dobije svoje ultramekane Pirelli pneumatike za dodatnih pet krugova, dok je nakon izlaska uspeo da izbije na prvo mesto, a Hamilton nije mogao da zaobiđe vožača tima Red Bull Racing Maksa Verštapena.

N.Đ.

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group