Schumachera izvode iz kome?

Kao i mnogo puta do sada, informacije vezane za zdravstveno stanje legendarne zvezde Formule 1 u najmanju su ruku neproverene, ili kontradiktorne...


Michael Schumacher


Schumacherova menadžerka i potparol njegove porodice, Sabine Kehm i dalje napominje da bilo kakve vesti o Michaelovom zdravstvenom stanju koje nisu došle od strane njegovih lekara, ili direktno od nje, nisu verodostojne.

Ipak, Stéphane Chabardes, neurohirurg iz univerzitetske bolnice u Grenobleu je za francusku kuću BFMTV izjavio da se Schumacher nalazi u fazi oporavka. Isti izveštaj donosi informaciju prema kojoj lekari postepeno ukidaju sedative koji Schumachera drže u stanju indukovane kome, 31 dan nakon nesreće na francuskom skijalištu Méribel. Manadžerka Kehm je odbacila ove navode.

Predsednik nemačkog udruženja neurološke intenzivne nege i hitne medicine (Deutschen Gesellschaft für Neurointensiv und Notfallmedizin - DGNI), Andreas Ferbert, napominje da lekari stavljaju pacijente u stanje indukovane kome na period od samo tri, ili četiri nedelje, da bi se smanjio pritisak na mozak i time sprečilo narušavanje telesnih funkcija. Ferbert dodaje: "Kao i u svakom medicinskom postupku, potrebno je odrediti prednosti i rizike. Veštačka koma može da izazove oštećenje drugih organa, poput pluća. Četiri nedelje su, za ovakvo stanje, zaista dug period".

Konačno, večeras je i francuski L'Equipe objavio da su lekari započeli postupak izlaska Michaela Schumachera iz indukovane kome. Izvore tih informacija, očekivano, nisu hteli da navedu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group