Renault F1 motor i dalje "kratak"

Uprkos napredku koji je Renault napravio u Formuli 1 ove sezone, prema direktoru Red Bulla, Christianu Horneru, motor je ostao oko 47ks ispod rivala...

 

Red Bull očigledno može bez ovih 47ks na određenim stazama, zahvaljujući njihovoj odličnoj šasiji. Ipak, brze staze su boljka i ovde bi im dobro došla dodatna snaga, a tim je očekuje u narednoj iteraciji Renault motora.

Kako prenosi Autosport, Horner veruje da "Renault pravi odličan napredak, a još više se očekuje. Rade u harmoniji sa našom šasijom. Znamo da smo iza 47ks, tako nam kažu i momci iz Renaulta. Znamo i da planiraju da smanje ovaj zaostatak". 

Red Bull sa više snage će sigurno učiniti ovu sezonu zabavnijom, a prema tehničkom direktoru Renaulta, Remi Taffinu, sledeći pomak u snazi neće biti napravljen pre prve trke 2017 sezone. 

Horner ne odustaje od nade da će njegov tim napraviti napredak i ove godine, bez obzira šta Renault uradio sa motorom. 

"Imamo neka podešavanja goriva i upravljačjkog sisitema koja će sigurno povećati i performanse", rekao  je on. 

Red Bull je trenutno u pohodu da smeni Ferrari sa druge pozicije među konstruktorima, a za sada kasne 1 poen pre Velike nagrade Nemačke. 

O.R

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group