Proton se vraća u svetski reli šampionat


Proton možda nije poznat na ostalim kontinentima koliko bi trebao biti, ali malezijski proizvođač automobila nastavlja da kreira opseg modela namenjenih azijskom tržištu i poseduje dugačku istoriju u motosportu...

Sada, kompanija Praton je iznela neočekivane podatke o tome da se vraća u Svetski reli šampionat sledeće godine sa svojim trkačkim Iriz R5 modelom kreiranim za britanski tim MEM.

MEM je prethodno sarađivao sa kompanijom Praton u izgranji reli automobila koji su osvajali brojne titule u azijsko - pacifičkoj seriji takmičenja. Sa novim Iriz R5 modelom, MEM ekipa će se boriti u WRC2 verzije i Asia-Pacific Rally Championship takmičenju.

Razgovarajući sa medijima, glavni čovek koji stoji iza MEM tima Kris Melos, izjavio je da je Iriz model u savršenoj formi za potrebe relija. Reli model Iriz R5 pokretaće Mitsubishi Lancer Evo X motor sa 1.600 kubika. Automobil će takođe dobiti Xtrac transmisiju, Brembo kočnice, Cosworth elektroniku i Reiger branike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group