Opel Calibra V6 iz 1996. godine se pridružuje klasicima

Više slika

Više slika

1996. godine je Opel Calibra V6 sa Manuelom Reuterom za volanom osvojila internacionalni Touring Car Championship (ITCC).

Dvadeset godina kasnije, Opel proslavlja ovo dostignuće uvođenjem ovog automobila u AVD Oldtimer Grand Prix koji će se održati na Nirburgringu između 12 i 14 avgusta, a bivši vozač DTM serije Jokel Vinkelhof će se ovoga puta nalazi za upravljačem.

Šampion sa pogonom na sva četiri točka se pridružuje modelu Irmscher Manta A, koji je prvi prešao ciljnu liniju na trci Spa 24 Hours 1975. godine, vožen Valterom Rohlom i Raunom Altonenom, ali i grupi od četiri legendarna Opel GT automobila i jednom Steinmetz Commodore iz 1971. godine.

Ovo pokazivanje moći konjskih snaga kompanije Opel takođe uključuje i grupu od 5 rekordera nazvanu Black Widow i sastavljenu od nekoliko modela H Manta i pobednika Nurburgring 24 Hours trke iz 2003. godine modela Astra V8 kupe, trkača koji je zamalo završio u proizvodnji kao OPC X-Treme. U Opel klasik delu se nalaze tri reli automobila koje je vozio Volter Rohl - Askona A, Kadett C GT/E i Askona 400, dok odvojena od oldtajmera dolazi Astra TCR, koja će se isto pojaviti na ovoj trci.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group