Niki Lauda : Formula 1 je dosadna

Trostruki šampion Formule 1 i aktuelni predsednik Mercedes AMG Petronas F1 tima, Niki Lauda je rekao pre izvesnog vremena da je MotoGP zanimljiviji od Formule 1, zbog težine...


 

Ovo ne znači automatski da on radije gleda motore kako se trkaju nego Hamiltona i Rosberga. Ovo je jednostavno odjek onoga što većina misli o modernoj Formuli 1: nije dovoljno spektakularna. 

Lauda je izjavio: "Trke motora su zanimljive za gledanje, pošto možete da vidite da se vozač muči sa svojim motorom. Kod F1 trka dešava se suprotno: automobili su suviše laki za vožnju, čak ni ne proklizavaju."

 

 

Niki verovatno misli na stare dane kada se on trkao i kada je bilo teško održati automobil na stazi u poređenju sa današnjim F1 bolidima, za koje i Jenson Button misli da su prespori i preosetljivi. 

Ukoliko ste fan MotoGP trka, onda vas sigurno nije iznenadila izjava Laude. 

 

 

Gledajući Lorenza, Rossija i Marqueza dok se trkaju iz godine u godinu je uzbudljivo iskustvo, a osvežavajuće je videti sport u kojem mašine ne zavise toliko od eksternih faktora i regulacija, kao što je slučaj u Formuli 1.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group