AMG GT4 na Nirnbrugringu pre trkačkog debija

Više slika

Više slika

Najnoviji Mercedes-AMG GT4 nastupiće na trkačkoj stazi tokom pete runde 2017 VLN šampionata koji se tokom vikenda održava na Nurburgring Nordschleife.

Dva modela AMG GT4 biće dopremljena timovima Mercedes-AMG Testteam Uwe Alzen Automotive i Mercedes-AMG Testteam Black Falcon, ali ovaj duo ne nastupa tokom vikenda kako bi se takmičio. Umesto toga, ova vozila će biti testirana radi prikupljanja relevantnih podataka pod trkačkim uslovima. Oni će se takmičiti u SPX klasi jer još uvek nisu testirani kako bi se borili u GT4 šampionatu.

Baziran na AMG GT-R ulično legalnom automobilu, GT4 model je gotovo isti, poseduje identičan četvorolitarski V8 motor sa dva turbo punjenja, koji isporučuju 510 ks i 600 Nm obrtnog momenta, jedina promena u pogonskom delu tiče se šestostepenog sekvencijalnog menjača spojenog sa podesivim diferencijalom.

Vizuelno, GT4 mnogo podseća na GT-R, gotovo u potpunosti, sa nekoliko dodataka koji su najistaknutiji velikim repnim krilom, različitim aerodinamičnim dodacima i enterijernim presvlakama izloženih karbonskih vlakana i trkačkim šaltheblom.

Razgovarajući sa novinarima povodom predstojeće trke u Nemačkoj, generalni direktor kompanije Mercedes-AMG Stefan Vend je izjavio:

"Veoma se radujem prvim testovima novih Mercedes-AMG GT4 automobila na Nordschleife koji će biti izvedeni u trkačkim uslovima. Ovo je prvi korak u našim pohodima i testiranjima različitih razvojnih programa. U ovom procesu,  mi sarađujemo zajendo sa našim dugoročnim partnerima i timovima koji će upravljati kolima. Upravo iz ovog razloga mi ne samo da prikupljamo sve tehničke informacije vezane za vozila, već takođe dobijamo i izveštaje različitih vozača koje i dalje možemo uključiti u sledeće projekte. Pre nego što isporučimo prve Mercedes-AMG GT4 modele, mi ćemo izvesti još testova sličnim ovim u trkačkim uslovima. Ne samo na Nordschleife, već takođe na internacionalnom nivou i sa različitim timovima."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group