McLaren planira uvođenje Ferrari motora sledeće sezone

Više slika

Više slika

Kompanija McLaren gotovo je stigla do krajnje tačke očajanja...

Jedan od najtrofejnijih F1 timova u istoriji automoto sporta, nije dobio ni jednu trku niti čak, stao na podijum u prethodne tri sezone, dok svi stručnjaci naglašavaju da je glavni krivac vemu tome, niko drugi no Honda.

Upravo iz ovog razloga se šuška da bi ovaj tim mogao da uzme u obzir neke druge opcije za sledeću sezonu, a poslednji izveštaji su definitivno zadobili našu pažnju.

Prema informacijama određenih stranih publikacija, McLaren bi mogao da potraži spas u vidu kompanije Ferrari. Iako ova vest itekako ima smisla, kada se sumiraju ovogodišnje performanse motora italijanskog proizvođača, sama ideja da bi McLaren mogao da kupuje jedinice od svog arhineprijatelja, u širem aspektu stvari, deluje potpuno neverovatna.

Najverovatniji scenario predstavlja to da Honda potpuno omane i ne osvesti se do kraja ove sezone, nakon čega britanskom brendu neće ostati ništa drugo osim da se okrene ka snazi koja dolazi iz brenda Mercedes, mada, kao potrošački tim nisu u preterano prijateljskim odnosima sa nemačkim brendom.

Svakako nije isključeno da bi ovaj stari sportski brend ipak mogao da se obrati i ekipi Sauber, između ostalih. Švajcarska marka naglašava produžetak saradnje sa kompanijom Honda, koja bi je u tom slučaju sledeće sezone snabdevala motorima, ali se sada spekuliše o tome da konzorcijum brenda može odustati od ovog plana zbog nesuglasica nastalih u njegovom timu.

Međutim, ukoliko Sauber odluči da osane sa godinu dana starim Ferrari modelima, koje koristi danas, umesto da se prebace na šalter kompanije Honda, kao što je planirano, za šta se predsednik tima zalaže, fabrika motora u Marinelu bi mogla da se nađe u prevelikoj gužvi kako bi preuzela drugi tim i možda bude morala da zahteva odobrenje, čak i da želi da mu izađe u susret.

Sa prvim čudom kompanije Mercedes, Paskalom Vehrleinom, koji vozi za ekipu Sauber, oni se veoma lako mogu prebaciti na AMG jedinice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group